

## Joint Workshop with Stakeholders on the Connection Network Codes' national implementation

Date: 25 February 2016 Time: 10:00 -16:00 CET Place: Energy Community Secretariat, Am Hof 4, 1010 Vienna, Austria Web-streamed at: <u>https://www.energy-</u> <u>community.org/portal/page/portal/ENC\_HOME/CALENDAR/Other\_Meetings/2016/25\_Feb</u>

<u>Co-chairs:</u> **Damjan Međimorec**, ENTSO-E Assembly member and **Nina Grall-Edler**, Head of ECRB Section, Energy Community Secretariat

## **FINAL AGENDA**

No Subject	Duration	Time	Leader
1 Welcome and introduction	15 min	10:00-10:15	Dirk Buschle Deputy Director and Legal Counsel, Energy Community Secretariat Damjan Međimorec ENTSO-E Assembly member
<ul> <li>2 Legal framework for the codes:</li> <li>Objectives of Network Codes / Guidelines in the frame of EU energy policy</li> </ul>	45 min	10:15-11:00	<b>Ines Barreda Ruiz de Assin</b> ENTSO-E Legal and Regulatory Group
- Implementation of EU energy legislation in non-EU countries of EnC			<b>Nina Grall-Edler</b> Head of ECRB Section, Energy Community Secretariat
<ul> <li>3 Connection Codes – key issues</li> <li>RfG</li> <li>DCC</li> <li>HVDC</li> </ul>	70 min	11:00-12:10	Ralph Pfeiffer ENTSO-E Connection Network Codes Working Group Convenor
Discussion			All





4 Lunch	1h	12:10-13:10	
5 Connection National Codes national implementation processes	1h	13:10-14:10	
- French case			<b>Stéphanie Bieth</b> French TSO representative
- Romanian case			<b>Doina Ilisiu</b> Romanian TSO representative
- Tour of the room - for country representatives to say few words about the connection network codes implementation in their country			All
6 Q&A	1h	14:10-15:10	All
7 Next steps	30 min	15:10-15:40	Helge Urdal ENTSO-E Connection Network Codes Implementation Project Team leader
8 Wrap-up	10 min	15:40-16:00	Damjan Međimorec ENTSO-E Assembly member Nina Grall-Edler
			Head of ECRB Section, Energy Community Secretariat